Benvinguts al nostre bloc!

Benvinguts al nostre bloc!... Ho hem construït per a que l'entitat estigui més a prop de tots els socis i veïns i poder relacionar-nos entre nosaltres amb major proximitat i fluïdesa.

Tant de bo que aquesta eina serveixi per aconseguir una Agrupació Veïnal més eficaç al servei de tots els ciutadans de Santa Eulàlia de Provençana.

martes, 22 de julio de 2014


AIXÍ ES LLUITA CONTRA LES LLISTES D’ESPERA
“Ens veurem als tribunals…”

“DE LES 25 QUEIXES QUE HEM FET, 20 S’HAN RESOLT DE SEGUIDA”
Cada dimecres, des de fa prop de dos anys, veïns de l’Hospitalet del Llobregat munten una paradeta a les portes de l’hospital de Bellvitge. L’objectiu és detectar casos de gent que està patint les llistes d’espera i denunciar-los. Aquesta iniciativa va sorgir arran de l’ex-fiscal Carlos Jiménez Villajero i la seva interpretació del relativament desconegut “dret de petició”, recollit a la Constitució. Sobre la base d’aquest dret, l’associació Dempeus Per la Salut Pública i 30 organitzacions més van desenvolupar la Iniciativa Penal Popular (IPP) que pretenia entre altres coses, encausar les autoritats sanitàries per “denegació del dret a l’assistència”. Per fer-ho es van desenvolupar un seguit de models de queixa que són els que ara fan servir els veïns de Bellvitge. “Cal fer sempre totes les reclamacions per escrit, però només amb els fulls de reclamació dels hospitals”, explica Miguel Mansergas, un dels veïns que tira endavant la campanya. Així, una de les eines que tenen els veïns a la seva taula és un formulari per exercir el “dret de petició”. Aquest formulari s’adreça directament al responsable del Centre i al CatSalut i adverteix que en cas que el pacient no rebi resposta en el termini estipulat per llei es reserva el dret “d’acudir a les instàncies administratives i judicials que siguin procedents”. Segons Mansergas, el resultat és sorprenent: Hem tramitat unes 25 queixes i 20 s’han resolt de seguida. Creiem que això s’hauria d’estendre a la porta de cada hospital de Catalunya perquè cal que tothom sàpiga el que està passant”. De moment, la iniciativa es desenvolupa a Bellvitge i ha estat utilitzada amb èxit a Badalona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario